top of page

First ever, Vågå Freeride

Last weekend the first ever Vågå Freeride FWQ went down, and the event was a success, but I managed to crash as illustrated! I Hit som ice in the landing, making my participation short and sweet! But real fun though! I hurt my left ankle when I fell, no biggie, but I have to take it easy the next week or so.

Vågå Freeride 2015 ble en suksess, noe som er råbra for sporten nasjonalt, og ikke minst for frikjørermiljøet i Vågå og omegn. Det at arrangementet er en såkalt FWQ (Freeride World Qualifier) er tøft, ettersom det stilles høye krav til å kunne arrangere slike konkurranser, og Vågå leverte!. Jeg presterte å vri ankelen min allerede under kvalifiseringa. Her ser dere et detaljert bilde av tryninga mi!

Skimiljøet ved Lemonsjøen er forferdelig bra, og mange lurer på hva som er hemmeligeheten, og om det virkelig kjøres så hardt som alle snakker om. Jeg tror de fleste som var tilstede under Vågå Freeride forrige helg fikk se med egne øyne hva Vågå og Trollhøe Høkkers har å by på. Jeg er forferdelig stolt av å være fra Vågå og av å få være en del av det miljøet oppe i denne gromme bygda. Det er sinnsykt arti å få være vitne til at de år etter år avler opp en gjeng med gale og sinnsykt gode Råtasser.

Vågå Freeride gikk over to dager og finaledagen blei kjørt i skavlene som vi lokale kaller området. Her har man virkelig muligheten til å vise frem hva man er lagd av, og det er helt opp til en selv hvor hardt og stort man vil gå. Som lokal frikjører eller "Høkker" som man kalles lønner det seg å gå stort, Helst størst!

Lemonsjøen/Lemonlake

Jeg Snørra som sagt i kvaliken og var dermed ute etter 3 sekunder. hehe. Det var en smule surt å ikke få kjørt siden i skavlene på dag to, noe som hadde vært arti, men men. De som gikk videre fra kvaliken lå sånn passe nærme hverandre med Torgrim Vole i spissen. På finaledagen var det selvfølgelig en gjeng av sultne Høkkers som skulle karre seg oppover lista for å gjøre opp for kvalikdagen. Den ene galere enn den andre dro de på for å palle og for å vise att man kjører ikke hardere en Trollhøe Høkkers i skavlene. Her er en liten film av Henrik Gangsø som drar på rimelig bra!

Frikk BackFlip Kristiansen stakk av med seieren, og det var ikke fordi han kjørte safe, men fordi han kjørte sinnsykt hardt og satte absolutt alle landingene sine klokkereint. Alle triks og alle dropp. Stomp, stomp og stomp! Forferdelig fortjent. Gratulerer :)

Her ser dere et lite innslag fra NRK sportsrevyen. Her ser dere de lokale heltene Frikk BackFlip Kristiansen (nr. 1) Henrik Gangsø (Dagens største) Torgrim Vole (nr. 2) og tryninga mi.


Featured posts:

Tags: 

No tags yet.
bottom of page