top of page

"Face of Winter"-innspilling med Warren Miller, Red Resort, Canada.


Skiing in the upcoming Warren Miller movie was great fun! And the conditions at Red Resort in Canada dreamlike. Check out the trailer :) This week I signed for Kästle, I used Kästle during the filming in Canada, and I really love their skiis. They are perfekt for my kind of skiing! Looking forward to season 2019. The start of the filming wasn't optimal, after crushing my finger while preparing my skis the day before departure to Canada. Shit happens but I still had fun and great company, skiing with Kaylin Richardson and Simon Hillis. Photo: Cam McLeon: www.cammcleodphotography.com/.

Hei! Etter å ha holdt litt lav profil her på bloggen i fjor tok det litt tid å komme inn i modus etter skaden, men nå er jeg veldig klar for sesong 2019! og vil legge ut hva som skjer her med jevne mellomrom fremover.

Første nyhet ut er at jeg har signert med Kästle! Gleder meg til samarbeidet og til å få kjørt masse på skia i vinter. Fikk testa dem i vinter og blei helt forelska. Dette er meg-ski! Jeg kjørte med skia under innspillingen av den kommende Warren Miller filmen som jeg er med i og det funka som bare det.

"Face of winter" har premiere nå i oktober og ble filmet i Red Resort, Canada. Alt starta med at jeg måtte montere skia dagen før jeg skulle fly til Canada. Jeg var en smule stressa og klarte å klemme fingeren i bakbindinga så den satt helt fast. Knuste fingeren så neglen falt av og blodet spruta. Måtte sy noen sting og brakk ytterste leddet. Det ble Legevakta neste, og så å sette seg på flyet morgenen etter med en bøtte antibiotika.

Å reise med en ødelagt finger var ikke akkurat planen (!) men jeg måtte gjøre det beste ut av det. Etter 2 dagers reise ankom jeg Red Resort som ligger ca. 30 min fra grensa til USA. Å gå fra null snø til tre meters brøytekanter var en ganske så deilig overgang. Filmingen starta med en gang vi ankom, så da var det bare å teipe opp fingeren og "take the pain" selv om den blei et samtaleemne hele oppholdet. For å si det sånn så bruker man henda mye mer enn hva man tror! Warren Miller Crewet var helprofft og vi hadde med oss et svært filmteam bestående av tre filmere, to fotografer, tre resort guides og en hel haug av assistenter for å filme oss tre kjørerne.

Photo: www.cammcleodphotography.com/

Her er jeg sammen med de to andre kjørerne, fra venstre: Simon Hillis ogKaylin Richardson . (foto: K. Richardson).

Red Resort består av tre ganske store knauser og mesteparten hadde man for seg selv og det var så sinnsykt mye å ta av. De områdene som ikke hadde heis var lett tilgjengelige ved å gå noen få meter. Det som var bra var at hele Red Resort er dekt av trær så selv med så mange snødager som vi hadde, trenger du ikke tenke på sikten. Men vil du derimot ha storfjellkjøring er ikke dette stedet å dra til.

Photo: www.cammcleodphotography.com/

Føret de første dagene var helt sinnsykt med pudder til halsen. Vi fikk en dag med catskiing som vi heldigvis var før varmværet kom, noe som gjorde det mer likt norske forhold.

(foto: K. Richardson)

Det oppstod en dramatisk episode da en av de som var med på turen havna under et tre, en såkalt three well under innspillingen og dro med seg en enorm mengde sne som begravde ham helt. Jeg og resort guidene måtte grave som et ville helvete for å få ham ut i tide. Når vi fikk han ut var han helt blå i ansiktet og bevisstløs. Vi stod 3 meter unna da det skjedde og visste heldigvis akkurat hvor han lå. Hadde vi måttet lete så hadde det vært over og ut. Det gikk heldigvis bra! Så det er ikke bare under storfjellskjøring man må være obs på rasfare; de gigantiske trærne skaper dype grøfter under seg, og med så mye sjogg, kan man dra med seg mye ned i en sånn dump. Både en skremmende opplevelse og en viktig erfaring.

(foto: K. Richardson)

Alt i alt var innspillingen en veldig bra opplevelse, den maltrakterte fingeren til tross, og arti å henge med både mannskap og dyktige kjørere som Kaylin Richardson og unge Simon Hillis som jeg kjørte sammen med – sistnevte bare 15 år og helt sykt rå på ski!

Shake and bake! Heia gule!

Dennis.


Featured posts:

Tags: 

No tags yet.
bottom of page